Sin que sirva de precedente
Los patos pueden hacer de todo aunque a medias. Aves que vuelan ¡pero cómo vuelan! Corren cual ellos mismos. Y ¿les habéis visto nadar? Pues eso, yo como los patos pero ¡sin que sirva de precedente!
Dospuntocerismo, teoría y práctica
(En el saco de: Autodivan)
Gracias a mi admirado Alorza (apúntese 2 puntos más de egorías, mesié, ¡¡ay, qué ensaladas prepara usté!) he dado con este decálogo de ideas que transmite Don-Aire en De bat a bat
Se lo traduzco...
Aquest és el decàleg d'idees que m'agradaria transmetre:
Este es el decálogo de ideas que me gustaría transmitir...
1.- La societat 2.0 es basa essencialment en la creació de mecanismes de connexió entre idees i iniciatives. El futur depén de la capacitat d'un país per aprofitar el seu capital creatiu.
1.- La sociedad 2.0 se basa esencialmente en la creación de mecanismos de conexión entre ideas e iniciativas. El futuro depende de la capacidad de un país de aprovechar su capital creativo.
2.- La societat 2.0 no és aquella en la que els ciutadans poden accedir a la informació, sinó que és aquella en la que els ciutadans participen en el procés de construcció de la informació.
2.- La sociedad 2.0 no es aquella en la que los ciudadanos pueden acceder a la información, sino que es aquella en la que los ciudadanos participan en el proceso de construcción de la información.
¿Qué quieren que les diga? Hagan ustedes un esfuerzo, leñe, que el mensaje bien se lo merece...
3.- La societat 2.0 no és aquella en la que els ciutadans decideixen entre dos o tres opcions (democràcia participativa), sinó que és aquella en la que els ciutadans intervenen des de l'inici del plantejament del problema i, per tant, de totes les solucions possibles (democràcia deliberativa).
4.- Les idees en xarxa s'alimenten i es milloren. Els sistemes de relació up - bottom són ineficients, però els bottom - up són limitats. Cal integrar també els sistemes bottom - bottom.
5.- El govern de la Generalitat hauria de fer una aposta decidida per l'e-govern. Les genials propostes d'en Carlos Guadian obren un món de possibilitats gairebé infinites.
6.- La recerca i la transferència de coneixement seran les bases de la competitivitat futura del país; només podem competir si aconseguim que la recerca sigui veritablement oberta, de manera que els grups de recerca, les unievrsitats, les empreses i els usuaris free lance s'intercanviïn la informació i treballin de forma coordinada. O sigui, exactament el contrari del que es fa ara.
7.- La societat en xarxa és aquella en la que les diverses peces del sistema són obertes. Per exemple, una Universitat és oberta si una persona que no forma part de la Universitat (que no està matriculada, per exemple) pot utilitzar els recursos, els materials, les discussions o els sistemes d'avaluació de la Universitat.
8.- L'aplicació d'iniciatives 2.0 ha d'anar acompanyada d'una acció contundent per a evitar la fractura tecnològica entre una part de la societat connectada i una altra fora del sistema.
9.- L'aplicació d'iniciatives 2.0 precisa també d'una inversió decidida en les condicions tècniques d'accés: espais wi-fi, ciutats wi-fi, banda ampla, informació on line... Per cert, reivindico que cada universitari disposi d'un portàtil i que les aules estiguin preparades per a sessions en xarxa.
He debido perder uno por el camino... se lo busquen.
Servidora también apuesta por el dospuntocerismo, aunque acabe buscando "rectores enredados"
Salud, cultura, anarquía y redes en red disfruten ustedes.